Autostol 9-18 kg – hvilken ?

Autostol 9-18 kg - hvilken ?

Som tidligere nævnt blev jeg selv mor i marts 2014 – det vil sige, at vores søn nu nærmer sig de 10 måneder og en dermed en længde og bredde, der gør, at han er ved at være både for bred og lang til at sidde i sin baby-autostol.
Så er spørgsmålet bare: Autostol 9-18 kg – hvilken? For det første er man lidt i vildrede over, at der er så mange valg at træffe – og dernæst skal man også til at udvide sit ordforråd med ord som isofix, I-Size, selepude…! Ligesom da vi skulle starte fra scratch med at købe ting til vores søn, startede vi med at tage en tur i Babysam, hvor vi igen fik rigtig god vejledning.
Det er jo ikke fordi, man ikke interesserer sig for sit barns komfort i bilen og dets sikkerhed, men hvis man har det ligesom jeg, så er FDM ikke lige den mest besøgte hjemmeside. Det er fint, at man kan læse om ECE 44-03 også videre, men i virkeligheden, så ville det være nemmere, hvis nogen bare kunne fortælle en, hvilken autostol, der bare er DEN BEDSTE! Vi har ikke prøvet andre end den stol, vi har valgt, men uden at tøve, så kan jeg love jer for at det for os er den absolut bedste autostol, vi har valgt.

Når man har fordøjet alle de nye ord, og man har læst op det ene og det andet, som man lige pludselig er tvunget til at interessere sig for, så skal man til at vælge, og så melder der sig mange spørgsmål.

  • Skal den være fremadvendt eller bagudvendt?
  • Er det en fordel med selepude foran, eller den bare til irritation?
  • Skal autostolen være med eller uden isofix?
  • Er det nødvendigt med en isofix base eller kan man nøjes med én uden?
  • Hvad er I-Size?

Autostol 9-18 kg – hvilken? Læs om vores valg her!

autostol 9-18 kg - hvilken ?

Først og fremmest skulle vi tage stilling til om stolen skulle være forudvendt eller bagudvendt. Hvis uheldet er ude, så er der større chance for at barnet ikke kommer så meget til skade, hvis barnet sidder i en bagudvendt autostol, end hvis det er i en forudvendt – altså kigger samme vej som dig. Dette er ment, hvis man kører frontalt sammen med en anden bil.

Dernæst var spørgsmålet så om vi ønskede en autostol med selepude foran eller med sele. Selepuden foran er supergod, og der er ingen chance for at man kommer til at montere den forkert – altså at man ikke får spændt barnet ordentlig fast.
Hvis man vælger sele til sin autostol er det ofte en 5 punktsele efter, at man er vant til at bruge en 3 punktsele fra babyautostolen, så er det vigtigt, at man husker at få spændt selen rigtig godt og stramt, så barnet ikke kan få sine arme fri under selen, da de i tilfælde af et uheld ikke vil sidde spændt fast, og det skulle man jo nødig komme ud for.
Vær især opmærksom når vinteren melder sig, og det er tid til vinterjakker og flyverdragter, at det kan snyde – og det er derfor vigtigt, at du er ekstra opmærksom på at få spændt selen godt fast.

Isofix….! Med eller uden ?? Da vi har været rigtig glade for at have isofixbase til vores babyautostol, var vores første indskydelse, at det skulle vi ihvertfald også have til den næste. Men når det så er sagt, så er der visse faktorer, der gør, at man sagtens kan spare den udgift væk. For det første, så er selen lige så sikker som en isofixbase/isofix. For det andet så har man ikke behov for at tage stolen ud og ind hele tiden, ligesom man gjorde med babyautostolen. Derfor er det ikke besværligt i samme grad at skulle fastspænde stolen med bilens sele. Omvendt kan man sige, at hvis man vælger isofix, så er man sikker på at have stolen spændt rigtig og ordentlig fast, da der kun er en måde at gøre det på.
Hvis nogen er i tvivl om hvad isofix er, så læs mere her.

Som udgangspunkt er det ikke nødvendigt med en base. Basen er det, der gør at det er nemt at klikke din stol af og på, hvilket jeg ikke mener er så vigtigt ved denne autostol. Derfor er det kun nødvendigt, at der er isofix beslag på stolen.
Vi valgte dog en isofix base. Forklaring følger.

Angående mit spørgsmål omkring I-Size – læs mere om I-size her.

Autostol 9-18 kg – hvilken? Her er vores valg: MAXI COSI 2Way PEARL

Billlede3

Vi endte med at vælge en Maxi Cosi 2 way Pearl. Vores baggrund for at vælge denne stol er mange. For det første, så sidder vores søn rigtig godt i den. Han sidder højt, og han kan følge med i, hvor vi er, når vi er ude og køre. Helt fra start var vores udgangspunkt: Komfort og sikkerhed! Vi havde ingen præferencer for hverken mærke, model eller andet udover, at det var vigtigt, at vores søn sad godt og sikkert.

Dernæst så synes vi, at det var vigtigt, at han kunne sidde bagudvendt som minimum til han er 15 mdr – eller til længere, hvis ikke han brokker sig over det. Med denne stol er det meningen, at man kan lade den være bagudvendt til han er 4 år – dette er selvfølgelig baseret på, at barnet ikke overstiger en vis højde og så videre. Det var også vigtigt for os, at vi ikke skulle ud og investere i en ny stol, såfremt at han ikke ville bagudvendt, når han bliver ældre end de ca. 15 måneder. Derfor valgte vi at købe isofixbasen med, hvor stolen er nem og sikkert monteret både som bagud -og forudvendt.

Basen monterede vi nemt med isofix. En anden feature, der gjorde monteringen nem er, at basen har et system, der med lys fortæller dig, hvornår de forskellige dele er tilsluttet rigtigt.  Det tog rundt regnet 5 minutter at få sat det hele fast i bilen.

Stolen har 2 positioner, og jeg synes personligt, at man lige skal vænne sig til, år stolen er i opretsiddende position, når man er vant til babyautostolen, hvor den lille mere ligger ned. Men når det så er sagt, så er vores søn glad for stolen, og det er vi også 🙂 Vi er spændte på, hvor længe han finder sig i at sidde bagudvendt – men vi håber på, at det i hvert fald er til han er 15 måneder.

Derfor er vi glade for Maxi Cosi 2way pearl:

IMG_9680

  • Nem at montere basen med 3 trinssytem (Tager kun 5 minutter)
  • God siddekomfort – barnet sidder dejligt højt
  • Selerne er nemme at justere ud og ind
  • Sikkerhed i top
  • Opfylder de nye i-Size standarder

Jeg vil senere lave en opfølgning på dette her i indlægget! 🙂